Menu
Close
NL | FR | EN
Menu
NL | FR | EN

nieuws

Opnames ‘Chantal’ zijn gestart

De opnames van ‘Chantal’ zijn vorige week officieel van start gegaan. ‘Chantal’ is een politiereeks, maar dan wel één met een (West)hoek af. De serie draait rond de politieagente Chantal Vantomme (Maaike Cafmeyer), die bevriend was met de familie Welvaert in de reeks ‘Eigen Kweek’. Ze kreeg met andere woorden een heel eigen reeks, in een specifieke West-Vlaamse setting en met een heleboel nieuwe personages.

Story

Inspecteur Chantal Vantomme  is verhuisd naar politiezone Spoorkin, de kleinste en meest westelijke politiezone van ons land, aka de ‘Far West’ van Vlaanderen. Ze begint er een nieuw leven als coördinator van het wijkcommissariaat van Loveringem en komt als alleenstaande moeder terecht in een macho-wereld waar de schijnbare rust heel bedrieglijk blijkt.

‘Chantal’ brengt misdaadverhalen die geïnspireerd zijn op waargebeurde misdrijven uit West-Vlaanderen, maar de makers nemen méér dan een loopje met de feiten. De reeks werd bedacht en geschreven door Mathias Sercu en de regie is in handen van Jeroen DumouleinPeter Bouckaert en Wendy Ingelrelst produceren de reeks voor Eyeworks, in coproductie met Één.

Naast Maaike Cafmeyer bestaat de cast uit Dries HeynemanSteven MahieuYves DegryseMathias SercuWim OpbrouckBert HuysentruytJanne DesmetPiet DepraitereKurt Defranq

Mathias Sercu (schrijver/bedenker en acteur): “Toen Eigen Kweek op televisie kwam, was ik meteen fan. ‘Chantal’ is geen vervolg maar wordt een reeks met een eigen DNA, zij het gekweekt uit dezelfde grond. Het wordt een politiereeks die ànders is.”

Jeroen Dumoulein (regisseur): “There’s a new sheriff in town and she’s called Chantal. Die slogan hint zowel op de thematiek van onze reeks, namelijk dat Chantal als vrouw in een mannenwereld terecht komt, als op de visuele insteek die we kiezen. We bevinden ons namelijk in het diepe West-Vlaanderen van ‘bachten de kuppe’, of de ‘Far West’. Net zoals in een western de sheriff zijn dorp moet beschermen tegen alle kwaad van de wereld, moet Chantal in Loveringem als hoofd van het wijkcommissariaat voor rust en vrede zorgen.”

Chantal is een productie van Eyeworks Film & TV Drama, in coproductie met VRT/Eén en Telenet. De serie kwam tot stand met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds en Flanders Image, Screen Flanders, de Belgische tax shelter voor filmfinanciering en in samenwerking met SCIO Productions. Deze productie kwam tot stand met de steun van het Garantiefonds voor de Vlaamse onafhankelijke audiovisuele productiesector.