Menu
Close
NL | FR | EN
Menu
NL | FR | EN

nieuws

Internationale carrière ‘Red Light’

Onze thriller ‘Red Light’ is nu ook geliefd in het buitenland!

Via Federation Entertainment is onze thriller ‘Red Light’ meermaals verkocht aan het buitenland. Onder andere ARTE France heeft de serie aangekocht, om hem in 2022 in zowel Frankrijk als Duitsland uit te zenden. Maar ook aan AMC Iberia, NRK (Noorwegen), Walter Presents (Verenigd Koninkrijk), Pasaka (Litouwen) en Turkcell (Turkije) werd onze thriller verkocht. Zelfs buiten Europa was er interesse in ‘Red Light’. Zo werd de serie ook nog verkocht aan Rialto in Nieuw-Zeeland, SBS in Australië en aan een streamingdienst in Latijns-Amerika. Andere belangrijke verkopen zullen binnenkort nog worden aangekondigd.

Onze thriller over drie vrouwen die verwikkeld geraken in de internationale prostitutiewereld, kreeg al verschillende internationale prijzen, waaronder de Speciale Interpretatie Prijs, de Prix des Lycéens op CANNESSERIES 2020 en het Gouden Kalf voor Beste TV Drama op het Nederlands Film Festival.

De hoofdrollen waren weggelegd voor actrices Carice Van Houten (‘Game of Thrones’, ‘Zwartboek’, ‘Instinct’), Maaike Neuville (‘De Twaalf’, ‘Ghost Tropic’), en Halina Reijn (‘Valkyrie’, ‘Instinct’).

De thriller is gebaseerd op een idee van Halina Reijn en Carice Van Houten, en werd geregisseerd door Wouter Bouvijn (die in 2019 te zien was op CANNESERIES voor ‘De Twaalf’) en Anke Blondé (‘The Best of Dorien B’).  Het scenario is geschreven door auteur en romanschrijfster Esther Gerritsen (‘Instinct’) samen met Christophe Dirickx (‘Tabula Rasa’), Frank Ketelaar (‘StuckClamp’) en Halina Reijn, die ook meespeelt in de serie.

‘Red Light’ werd geproduceerd door Peter Bouckaert en Gunter Schmid (Eyeworks Film en TV Drama) en Nelsje Musch-Elzinga, Mark Furstner en Erwin Godschalk (Hollands Licht) in coproductie met Halina Reijn en Carice Van Houten (‘Man Up Film’), DPG Media en BNNVARA.

De serie werd gemaakt voor zowel VTM (België) als NPO / BNNVARA (Nederland). In beide landen heeft de serie het bijzonder goed gedaan (het was een maand lang de nummer 1 op VTM GO).

De thriller werd geproduceerd met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds/Mediafonds, de Nederlandse Film Production Incentive en de Belgische Tax Shelter incentive, in samenwerking met SCIO Productions.