Menu
Close
NL | FR | EN
Menu
NL | FR | EN

nieuws

Ontdek hier de trailer en affiche van Zeppos Het Mercatorspoor!

Zeppos – Het Mercatorspoor lanceert vandaag een spannende trailer met de eerste beelden van deze Vlaamse avonturenfilm voor jong en ouder.

Het verhaal draait rond 2 jongeren, Benjamin en Slien – vertolkt door Nathan Naenen (wtFOCK, Kattenoog) en Britt Scholte (Kattenoog, Misfit – the series) – die worden meegesleurd door een oude avonturier genaamd Zeppos, in een historisch avontuur in het kielzog van de middeleeuwse wetenschapper Mercator. Carry Goossens (Code 37, Professor T) kruipt in de huid van de legendarische Kapitein Zeppos, het hoofdpersonage uit de gelijknamige iconische VRT tv-reeks uit de jaren ’60. Deze reeks werd over vele generaties heen heruitgezonden en was één van de eerste buitenlandse successen van de Vlaamse fictie.

Daarnaast vinden we ook Koen De Bouw (Het Vonnis, De Premier), Nora Gharib (Patser) en Carlos Schram (Red Light) terug in belangrijke rollen. Het scenario is geïnspireerd op het personage “Kapitein Zeppos” van Louis De Groof en is geschreven door Wouter Van Haver (Cool Abdoul). De regie is in handen van Douglas Boswell (Labyrinthus, Buck). Peter Bouckaert en Nathalie Van Schelvergem produceren de film voor Eyeworks.

Zeppos – Het Mercatorspoor is een productie van Eyeworks Film & TV Drama, in coproductie met Phanta Basta (NL) en VRT/Eén.  De film kwam tot stand met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF),  Flanders Image, het Vlaams noodfonds corona van de Vlaamse regering, Screen Flanders, The Netherlands Film Production Incentive, Telenet, Streamz, Netflix en de Belgische tax shelter voor filmfinanciering, en in samenwerking met SCIO Productions en Kinepolis Film Distribution.

Zeppos – Het Mercatorspoor zal verdeeld worden door Kinepolis Film Distribution (KFD) en wordt op 23 februari 2022 in de bioscopenzalen verwacht.