Menu
Close
NL | FR | EN
Menu
NL | FR | EN

nieuws

200.000 BEZOEKERS VOOR ‘HET TWEEDE GELAAT’

Sinds de release op 25 oktober, heeft ‘Het Tweede Gelaat’  van Jan Verheyen inmiddels de kaap van de 200.000 bezoekers gehaald.  De film gaat nog op 13 verschillende locaties de Kerstvakantie in.

Het sluitstuk van de trilogie rond het speurdersduo Vincke en Verstuyft is hiermee veruit de meest bezochte Vlaamse film van 2017 tot hiertoe, en het grootste Vlaamse bioscoopsucces sinds ‘De Premier’ die in oktober 2016 in de bioscopen kwam. Voor regisseur Jan Verheyen is het bovendien zijn zesde film op rij die de kaap van 200.000 bezoekers overschrijdt.

Voor de 200.000 bezoekers kreeg Jan Verheyen de Platina Filmprijs.  De Gouden, Platina en Diamanten Filmprijs (voor respectievelijk 100.000, 200.000 en 400.000 bezoekers) werd voor Vlaamse filmproducties in het leven geroepen door Peter Craeymeersch, initiatiefnemer en organisator van FilmFestival Oostende, met de steun van het VAF/Filmfonds.

In ‘Het tweede Gelaat’ gaat de ooit onvoorwaardelijke vriendschap tussen de commissarissen Vincke en Verstuyft door diepe dalen wanneer ze worden geconfronteerd met een reeks gruwelijke moorden.  Een overlevend slachtoffer drijft een wig tussen de vrienden wanneer Verstuyft valt voor haar charmes.  En ondertussen heeft de seriemoordenaar een nieuwe prooi in het vizier…