Menu
Close
NL | FR | EN
Menu
NL | FR | EN

nieuws

‘ACHTER DE WOLKEN’ BESTE DEBUUT IN WASHINGTON

Cecilia Verheydens debuutfilm is op het Washington DC International Film Festival in de Verenigde Staten bekroond geworden als Beste Debuutfilm. 

De jury van het Filmfest DC kende ‘Achter de wolken’ unaniem de prijs voor Beste Debuut toe voor de “haast magische manier waarop de film het klassieke genre van ‘liefde tegen alle verwachtingen in’ herinterpreteert tot een subtiel verhaal van liefde op latere leeftijd”.

In haar rapport looft de jury verder het scenario, de muziek en Verheydens vakmanschap als filmmaker waardoor ‘Achter de wolken’ een geslaagd meerlagig beeld schetst van liefde, verlies en hoop beleefd door drie generaties van sterke vrouwelijke personages.

Het scenario werd geschreven door Michaël De Cock, gebaseerd op het gelijknamige theaterstuk waarin ook Chris Lomme en Jo Demeyere de hoofdrollen voor hun rekening namen. De film ging in 2016 in première op het Wereldfilmfestival van Montreal, kreeg een bioscooprelease in Duitsland en Zwitserland en was begin dit jaar ook nog te zien op het Filmfestival van Palm Springs.