Menu
Close
NL | FR | EN
Menu
NL | FR | EN

nieuws

‘De Twaalf’ wint prijs voor beste scenario op Canneséries!

‘De Twaalf’ heeft op het festival Canneséries de prijs voor ‘beste scenario’ gewonnen.

Het festival Canneséries, dat in 2018 voor de eerste keer werd georganiseerd, liep van 5 tot 10 april in het Zuid-Franse Cannes. Het festival bekroont de beste reeksen van over de hele wereld. ‘De Twaalf’ was samen met negen andere reeksen geselecteerd voor de officiële competitie, waarbij de VTM-reeks ‘Studio Tarara’, ‘Magnus’ (Noorwegen), ‘The outbreak’ (Rusland) en ‘The feed’ (Verenigd Koninkrijk). De scenaristen Bert Van Dael en Sanne Nuyens, die eerder al voor Beau Séjour zorgden, namen de prijs in ontvangst.

‘De Twaalf’ is een spannende, hedendaagse karakterreeks rond een volksjury in een assisenproces. Twaalf burgers worden opgeroepen als volksjury van een ophefmakende moordzaak. De twaalf hebben geen simpele taak. Ze beslissen over de schuld of onschuld van de gerespecteerde schooldirectrice Frie Palmers (46), die wordt beschuldigd van twee moorden. Het proces blijkt niet alleen bepalend voor het lot van Frie.

‘De Twaalf’ is een productie van Eyeworks Film & TV Drama voor Eén, met steun van het VAF/Mediafonds en de Belgische Tax shelter in samenwerking met Scio.

De regie is in handen van Wouter Bouvijn en de cast bestaat onder andere uit Maaike Cafmeyer, Maaike Neuville, Johan Heldenbergh en Josse De Pauw.