Menu
Close
NL | FR | EN
Menu
NL | FR | EN

nieuws

OPNAMES ‘DE TWAALF’ BIJNA VAN START

Op 6 november gaan de opnames van de nieuwe fictiereeks ‘De Twaalf’ van start. Deze spannende, hedendaagse karakterreeks draait rond een volksjury in een Belgisch assisenproces, mogelijk het laatste in zijn huidige vorm.

Voor De twaalf wordt er voornamelijk in en rond Gent gefilmd. Het gerechtsgebouw van Gent is de hoofdlocatie van deze reeks.

Het verhaal

Twaalf burgers worden opgeroepen als jury van een ophefmakende moordzaak. Zij hebben geen simpele taak: ze beslissen over de schuld of onschuld van de gerespecteerde schooldirectrice Frie Palmers (46), die wordt beschuldigd van twee moorden. Het proces blijkt niet alleen bepalend voor het lot van Frie, ook het leven van de juryleden neemt door de geruchtmakende moordzaak een hele nieuwe wending. Op den duur wordt de assisenzaak niet alleen het proces van de beschuldigde, maar ook dat van de juryleden zelf.

De makers en cast

Het scenario van De twaalf werd geschreven door Sanne Nuyens en Bert Van Dael, die eerder al voor het veelgesmaakte ‘Beau Séjour’ zorgden. De regie is in handen van Wouter Bouvijn.

Deze spannende fictieserie kan rekenen op een cast met grote namen als Maaike Cafmeyer, Josse De Pauw, Mieke De Groote, Johan Heldenbergh, Lynn Van Royen, Tom Vermeir, Charlotte De Bruyne, Zouzou Ben Chikha, Piet De Praitere, Peter Gorissen, Maaike Neuville, Anne-Mieke Ruyten, Koen De Sutter, Sofie Decleir, Greet Verstraete, Titus De Voogdt, Jolente De Keersmaeker, Sara Vertongen, Isabelle Van Hecke en Uwamungu Cornelis.