Menu
Close
NL | FR | EN
Menu
NL | FR | EN

nieuws

‘LE FIDÈLE’ IS BELGISCHE OSCARINZENDING

‘Le Fidèle’ van Michaël R. Roskam is dit jaar de officiële Belgische inzending voor de Oscars®. Dat maakte de jury zonet bekend. De film dingt in maart 2018 mee naar de Oscar® voor Beste Niet-Engelstalige Film. Voor regisseur Roskam is het de tweede Oscarinzending, nadat hij in 2011 een nominatie in de wacht sleepte met zijn debuutfilm Rundskop, en voor producent Bart Van Langendonck is het al zijn derde Oscarinzending, na ‘Rundskop’ in 2011 en D’Ardennen van Robin Pront in 2016.

“Heerlijk nieuws en dat maakt mij heel blij, ik voel me een klein kind”, zegt hoofdrolspeler Matthias Schoenaerts in een eerste reactie. “De film is nog niet eens gelanceerd in Venetië, Toronto en in België maar dit betekent een geweldige start. Good vibes ahead.”

Ook regisseur Michaël R. Roskam toont zich gelukkig met de inzending van ‘Le Fidèle’: “Hier zijn geen woorden voor, dit had ik enkel maar kunnen hopen. Ik heb ongelooflijk goede herinneringen aan het ‘Rundskop’-avontuur, het is nauwelijks voor te stellen dat dit zich zou kunnen herhalen.”

‘Le Fidèle’ is Michaël R. Roskams derde speelfilm, na ‘Rundskop’ (2011) en zijn Amerikaanse filmdebuut The Drop (2014). Het is een donkere liefdestragedie die zich afspeelt tegen de achtergrond van het beruchte Belgische gangstermilieu, met Matthias Schoenaerts en Adèle Exarchopoulos (La Vie d’Adèle’) in de hoofdrollen. Roskam schreef het scenario samen met Thomas Bidegain en Noé Debré. Nicolas Karakatsanis stond ook dit keer achter de camera. Alain Dessauvage zorgde voor de montage, Raf Keunen tekende voor de originele muziekscore.