Menu
Close
NL | FR | EN
Menu
NL | FR | EN

nieuws

Ketnet & Eyeworks maken innovatieve fictiereeks ‘Ik u ook’ met acteurs in bestaande bubbels

Door de coronamaatregelen liggen de opnames van (fictie)reeksen al wekenlang stil. Kwalitatieve en geloofwaardige reeksen maken is niet evident wanneer er anderhalve meter afstand moet worden bewaard en acteurs en crew met mondmaskers moeten rondlopen. Het daagt de sector uit om na te denken over alternatieve manieren om fictiereeksen te produceren. Ketnet en Eyeworks zijn niet bij de pakken blijven zitten en hebben nagedacht over hoe (fictie)reeksen gemaakt kunnen worden in tijden van corona.

‘Ik u ook’: een sitcom met bubbels
Ketnet start binnenkort met de opnames van de sitcom ‘Ik U Ook’ waarbij de cast bestaat uit acteurskoppels en acteursfamilies. Het gaat met andere woorden om acteurs die in het dagelijkse leven in elkaars bubbel zitten, waardoor er kan worden gedraaid zonder rekening te moeten houden met die anderhalve meter afstand. Ketnet is daarmee de eerste in Vlaanderen die op deze manier te werk gaat: een fictiereeks draaien met verschillende gezinsbubbels die samen één grote fictieve familie vormen. Ketnet wil zo een voortrekkersrol spelen en volop meewerken aan een fictielandschap waarin rekening moet worden gehouden met deze nieuwe realiteit.

Els Roovers, aanbodverantwoordelijke Ketnet: “We willen met Ketnet blijven durven en ons engageren, ook in deze tijd. Met deze sitcom verkennen we nieuw terrein. Alles wordt gefilmd bij de acteurs thuis en we experimenteren volop met eigentijdse beeldtaal. We zullen de geldende coronamaatregelen tijdens de filmopnames altijd respecteren, maar kiezen er bewust voor om inhoudelijk en visueel nooit naar de huidige pandemie te verwijzen. Zo maken we ook een duurzame reeks die 100% Ketnet is: even niets moeten, positief en herkenbaar, en waar onze kijkers nog lang van kunnen genieten.”

De fictiereeks wordt een sitcom met 20 afleveringen van telkens 15 minuten. De productie van de reeks is in handen van Eyeworks. De opnames starten binnenkort, om in het najaar op antenne te gaan.

Peter Bouckaert, producent Eyeworks: “‘Ik u ook is ontstaan uit goesting om niet bij de pakken te blijven zitten. Met een heel enthousiaste ploeg van cast en crew zullen we het laten knetteren tussen onze ‘bubbels’ om samen met Ketnet een warme, blije en vooral grappige reeks te maken voor kinderen en hun ouders.”

Warme en kleurrijke familiekroniek
De reeks Ik u ook is een kroniek van één familie: oma en opa, mama, papa en pluspapa, nonkels, tantes, neefjes en nichtjes. De reeks wordt een warm en kleurrijk geheel waarmee Ketnet voor het eerst in fictie het verhaal van gescheiden ouders brengt. De 18-jarige Lou (Gloria Monserez) is filmstudente. Ze leeft de ene week met haar moeder en pluspapa op een woonboot, de andere week spendeert ze bij haar geniale vader.

De cast wordt gevormd acteurs die ook in het dagelijkse leven onder één dak wonen:
• Danny Timmermans en Machteld Timmermans (pluspapa en mama van Gloria) spelen de pluspapa en mama van Lou.
• Acteur Koen Monserez speelt de papa van Lou. In het echte leven is hij ook de papa van Gloria.
• Oma en opa van Lou: Ron Cornet en Anne-Mieke Ruyten
• Nonkel Andy en nichtje Bobbi van Lou: Sven De Ridder en dochter Robin
• Neef en nicht van Lou: acteur Bas Van Weert en Sarah-Lynn Clerckx (huisgenoten van regisseur Brecht)
Ik u ook is een coproductie van Eyeworks en Ketnet, en zal in het najaar van 2020 te zien zijn op Ketnet. Het scenario is geschreven door Jimmy Simons en Catherine Baeyens, de regie is in handen van Brecht De Groot en Frederik Sonck.