Menu
Close
NL | FR | EN
Menu
NL | FR | EN

nieuws

1985 wint Magnolia Award voor Beste Internationale TV-serie

1985 in de prijzen in Shanghai

De fictieserie 1985 is bekroond met de Magnolia Award for Best Foreign TV Series op het Shanghai TV Festival (19-23 juni). Dat maakte de festivaljury zonet bekend. De serie was eerder dit jaar bij ons op VRT en RTBF te zien en wordt vanaf 3 juli in Frankrijk uitgezonden op Canal+.

Voor de Magnolia Award for Best Foreign TV Series op het Shanghai TV Festival haalde 1985 het van prestigieuze buitenlandse fictieseries zoals de Paramount Original-reeks 1923, Rebooting uit Japan, het Franse Les combattantes en het zesde en laatste seizoen van Better Call Saul.

1985 vertelt het verhaal van drie vrienden wiens levens en carrières in het België van de jaren 80 wegzinken in het moeras dat men de Bende van Nijvel is gaan noemen. In 1980 stappen een jonge vrouw, haar broer en zijn beste vriend in het avontuur van het volwassen leven. Vol goede intenties beginnen ze aan een beloftevolle toekomst, Vicky als studente rechten aan de VUB, Marc en Franky als rekruten bij de Rijkswacht. Maar in de jaren die daarop volgen verliest elk van hen zijn/haar onschuld en illusies.