Menu
Close
NL | FR | EN
Menu
NL | FR | EN

nieuws

OPNAMES ‘NIET SCHIETEN’ VAN START

Vanmorgen startten de opnames van ‘Niet Schieten’, de nieuwe film van regisseur Stijn Coninx.  De film is gebaseerd op het boek en levensverhaal van David Van de Steen, ‘Niet Schieten, dat is mijn papa!’ en wordt gevolgd vanuit het standpunt van David’s grootvader, een rol vertolkt door Jan Decleir.  Ruim 25 jaar na ‘Daens’ betekent dit een nieuwe grote en intense samenwerking tussen Coninx en Decleir met een historisch verhaal dat tot onze recente geschiedenis behoort.

‘Niet Schieten’ start bij de laatste aanslag van de Bende van Nijvel op het warenhuis Delhaize in Aalst op 9 november 1985, waarbij de ouders en zus van de toen 9-jarige David Van de Steen voor zijn ogen worden neergeschoten.  David’s grootouders vangen hem op.

Jan Decleir speelt de hoofdrol van David’s grootvader, Viviane De Muynck vertolkt de grootmoeder. De rol van David zelf wordt door drie verschillende acteurs vertolkt: de broertjes Mo en Kes Bakker (‘Zie Mij Graag’) nemen de leeftijd van 9 en 12 jaar voor hun rekening, de volwassen David is een rol voor Jonas Van Geel. Het is een heel heftig, maar tegelijk ook heel inspirerend verhaal van een jongen die erin slaagde terug een leven op te bouwen nadat alles wat hij liefhad hem werd ontnomen. Het is een enorm geschenk om zo’n interessante rol te mogen spelen in deze bijzondere film.” aldus Jonas.

David’s ouders worden vertolkt door Louis Talpe en Elke Van Mello, het zusje Rebecca door Zita Wauters die hiermee haar eerste filmrol beet heeft.

Andere rollen zijn weggelegd voor onder meer Inge Paulussen, Ann Tuts, Lucas Van den Eynde, Charlotte De Bruyne, Bert Haelvoet, Wouter Hendrickx, Tom Van Dyck, Alain Van Goethem, Jurgen Delnaet, Kurt Defrancq, Hans Van Cauwenberghe, Jos Verbist, Nico Sturm en Iwein Segers.